Vicces írások

 • A hideg fogalma relatív.

  + 20°C A görögök felveszik a pulóverüket (ha megtalálják)
  + 15°C A jamaicaiak bekapcsolják a fűtést (persze, ha van nekik).
  + 10°C Az amerikaiak reszketnek a hidegtől. Az oroszok a kiskertekben uborkát ültetnek.
  + 5°C Leheletünk már látszik. Az olasz autók felmondják a szolgálatot.
  0°C Amerikában megfagy a víz. Oroszországban a víz sűrűbb lesz.
  - 5°C A francia autók felmondják a szolgálatot.
  - 15°C A macska ragaszkodik hozzá, hogy veled aludjon az ágyban. A norvégek előveszik a pulóverüket.
  - 18°C Oslóban bekapcsolják a fűtést. Az oroszok a szezon végén utoljára utaznak a dácsára.
  - 20°C Az amerikai autók nem indulnak el.
  - 25°C A német autókat nem lehet indítani. A jamaicaiak kihaltak.
  - 30°C A hatóságok napirendre tűzik a hontalanok kérdését. A macska a pizsamádban alszik.
  - 35°C Túl hideg van ahhoz, hogy gondolkozz. A japán autókat nem lehet elindítani.
  - 40°C A svéd autók felmondják a szolgálatot.
  - 42°C Európában már nem működik a közlekedés. Az oroszok az utcán fagylaltoznak.
  - 45°C Vannak még görögök?
  - 50°C A szemöldökök megfagynak két pillantás között. Alaszkában a fürdőszobák kisablakát fürdéskor bezárják.
  - 60°C A fehér medvék délebbre vonulnak.
  - 70°C A pokol is befagyott.
  - 73°C A finnek menekítik a Mikulást Lappföldről. Az oroszok felveszik a füles sapkájukat.
  - 80°C Az oroszok nem veszik le a kesztyűjüket még a vodka pohárba öntésekor sem.
  - 114°C Az alkohol megfagy. Az oroszok igazán dühösek.

 • Egykori tanuló véleménye egy gimnáziumról.

  NE ismétlem NE menjetek oda, SOHA! Ha jót akartok magatoknak soha nem jelölitek meg ezt az iskolát, meg se fordjuljon a fejetekben, maga az öngyilkoság!

  MÉG CSAK VICCBŐL SE! Oda jártam, de senkinek sem ajánlom! Gondolom a válasszal már jócskán elkéstem, ha szerencséd van akkor nem vettek fel. A diákok 85% egy köcsög, ha egy fokkal is értelmesebb vagy az átlagosnál már "gáz" vagy. Egyre borzalmasabb a színvonal a tanulók körében, már-már alig található olyan ember aki miatt érdemes bejárni, és nem stresszeled szét az agyad.

  A tanárok szarok, vagy lagymatagok, de annyira hogy képtelenek fegyelmezni egy osztályt, és a gyerekek kerekednek felül. Semmi tekintélyük nincs. A másik fele a tanároknak pedig nagyon sokat vár el, és semmit sem tanít az órákon. Vagy úgy tanítja, hogy egy szót se érts véletlenül se, nehogy meglegyen már a kettes! Akármilyen tagozatra mész, mindenhol ugyanolyan szinten (néha már egyetemi szinten!) várják el a tananyagot minden egyes tantárgyból. A reál osztályosok járnak a legszarabbul - tapasztalatom szerint - reál tárgyakból vannak a legköcsögebb tanárok, és szinte garantált a bukás, lehettél te ötös is pl. fizikából vagy kémiából.

  Mindezek mellett több ismerősöm is (és velük együtt én is valamilyen szinten) belebetegedett ebbe az iskolába. A kórházakban meg is kérdezik, hogy "Te esetleg nem az MZSG-be jársz?" Mert nagyon sokan szenvednek magas vérnyomással vagy éppen alacsonnyal, esetleg egyéb szívbetegségekkel a stressz miatt, amit ez az iskola, a diákok, a közösség, a tanárok okoznak. Egy nagyon közeli ismerősöm már belebetegedett az osztályába, képtelen bejárni mert annyira elviselhetetlenek! Nagyon beteges lett, a gyógyszerek pedig kikészítették az immunrendszerét. (Megmondom őszintén én is így jártam, nem egyszer...)

  Ha még nem vettem el valakinek a kedvét akkor tovább mondanám: az iskola még soha nem volt felújítva, szerintem ugyanazok a mosdók vannak az iskola megnyitása óta (ami nem 10 év, hanem legalább 60 ha jól tudom). Mindenféle pénzt elnyernek, de elsikkasztják vagy mit tudom én, de az biztos, hogy semmibe sem fektetnek be. A menza ehetetlen, én egész nap éheznék inkább. Ne tévesszenek meg a rózsaszín fák és a viszonylag "szép" külső, belülről rohad az egész! Tanárok, diákok és maga az épület is!

  Őszintén remélem mindenkinek elvettem a kedvét ettől az "iskolától" - egyébként én inkább börtönnek nevezném -, ne adjátok meg az örömet ezeknek a mocskoknak, hogy még egy generációt kínozhassanak, ne jelentkezzetek ide, ha rám - és még sok más velem egyetértőre - hallgattok. Sokáig úgy hittem, hogy egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, de szerencsére sokan egyetértenek. Olyan egyébként a hely, mintha lenne rajta valami "átok". Soha nem éreztem jól magam ott.

  Üdv., egy régi MZSG tanuló ;)